Monday, April 22, 2024
Jurnalism corect


Atac armat la o școală din Finlanda: Minorul de 12 ani care a comis crima a dezvăluit motivele

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2024 Etichete: ,

Autorul atacului de la școala din Finlanda, un minor de 12 ani, a dezvăluit care a fost motivul pentru care a comis atacul, în urma căruia un băiețel a murit, iar alți 2 au fost grav răniți. Potrivit poliției finlandeze, copilul ar fi fost victima bullying-ului printre colegi, notează SkyNews.

Suspectul, un băiat în vârstă de 12 ani, a fost prins și arestat după ce și-a atacat colegii marți dimineață, la școala Viertola din Vantaa, oraș aflat în apropiere de Helsinki. Un băiat de 12 ani a murit în urma atacului, iar alte două fete, tot de 12 ani, au fost grav rănite.

„În timpul audierilor, suspectul a spus că a fost ținta bullying-ului, iar această informație a fost confirmată și în ancheta preliminară a poliției”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, atât atacatorul, cât și victimele erau colegi de clasă. Unii copii s-au ascuns sub bănci în acele momente, în timp ce alții au văzut tot ce s-a întâmplat.

După incident, suspectul a fugit, fiind ulterior capturat „în mod pașnic” pe malul opus al unui râu, într-un cartier din nordul capitalei finlandeze. Arma folosită în atac a fost găsită asupra sa.

Premierul Petteri Orpo a exprimat profundul său regret în legătură cu acest atac tulburător și și-a exprimat solidaritatea cu victimele, familiile acestora și comunitatea școlară. Vantaa, cu aproximativ 240.000 de locuitori, se numără printre cele mai mari patru orașe din Finlanda. Școala Viertola, la care s-a produs incidentul, are 800 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani și 90 de angajați.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW