Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Atac armat la o școală din Belgrad. Un elev de 14 ani a ucis opt copii

By news.ro , in Stirile zilei , at 3 mai 2023 Etichete: , , ,

Cel puţin opt elevi şi un paznic au fost ucişi miercuri, într-un atac armat, la o şcoală primară din Belgrad, iar alţi şase elevi şi un profesor au fost răniţi şi au fost spitalizaţi, anunţă într-un comunicat Ministerul sârb de Interne, relatează BBC News.

Poliţia a arestat un elev în vârstă de 14 ani de la Școala Vladislav Ribnikar, în centrul Belgradului.

Suspectul ar fi comis acest atac armat cu puşca tatălui său, potrivit autorităţilor.

O anchetă cu privire la motivaţiile acestui gest a fost deschisă.

Ofiţeri cu căşţi şi veste antiglonţ au instituit un perimetru de securitate în jurul şcolii, situată în cartierul de lux Vracar, imediat după ora locală 8.40 (9.40, ora României).

”Poliţia a trimis toate patrulele disponibile la faţa locului imediat şi a arestat un mimor suspect, un elev de clasa a şaptea suspectat de faptul că a tras mai multe focuri cu puşca tatălui său în elevi şi paznicul şcolii”, anunţă într-un comunicat Ministerul sârb de Interne.

Presa sârbă a publicat imagini cu suspectul escortat de la locul atacului de către poliţie.

„Am văzut copii ieşind în fugă din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Mai târziu am auzit trei împuşcături”, a declarat un elev televiziunii sârbe RTS.

Milan Miloşevici, tatăl unei eleve de la şcoală, a declarat că fiica sa se afla în clasa în care a început atacul armat şi că fata a reuşit să fugă.

Băiatul „a tras mai întâi în profesor şi apoi a început să tragă la întâmplare”, a declarat postului N1 Miloşevici.

„L-am văzut pe paznic zăcând sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe fuste. Ei spun că el (atacatorul) era liniştit şi un elev bun. A venit de curând în clasa lor”, declară el.

Primarul cartierului Vracar, în care se află şcoala la care a avut loc atacul armat, Milan Nedeljkovic, a declarat că medicii luptă să salveze viaţa profesorului rănit.

Atacurle armate în masă sunt rare în Serbia, care are o legislaţie strictă cu privire la armele de foc. Cu toate acestea, deţinerea de arme în Serbia este una dintre cele mai mari în Europa.

Balcanii de Vest sunt plini de sute de mii de arme ilegale, în urma războaielor din anii ’90. În 2019, se estima că în Serbia existau 39,1 arme de foc la 100 de louitori.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW