Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Atac armat într-o stație de metrou din New York / Cel puțin 16 persoane au fost rănite

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Un atac armat a avut loc marți, 12 martie, într-o stație de metrou din New York, în jurul orei locale 8:30, relatează BBC și Reuters. Cel puțin 16 persoane, dintre care 8 ce au fost împușcate, au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit datelor parțiale transmise de autoritățile americane. 

Atacatorul ar fi un bărbat care purta vestă reflectorizantă, de culoare portocalie, și o mască de gaz, susțin martorii. Acesta a fugit de la fața locului, iar motivul atacului este încă necunoscut. 

Surse apropiate anchetei, citate de BBC, au spus că atacatorul a deschis focul pe peron și a aruncat o grenadă fumigenă în interiorul unui tren care tocmai sosise în stația din cartierul Brooklyn. 

Departamentul de Poliție din New York i-a sfătuit pe oameni să evite zona. Totodată, autoritățile au transmis că nu există dispozitive explozive active la locul atacului, așa cum s-a crezut inițial. 

Potrivit Reuters, atacurile armate au crescut în New York în ultimele luni, iar multe dintre ele au avut loc la rețeaua de metrou a orașului, una dintre cele mai vechi și mai extinse din lume.

În timp ce căutările bărbatului armat sunt în desfășurare, mai mulți elevi din Brooklyn se adăpostesc în școli, a mai scris BBC.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW