Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Atac armat în SUA: Locuitorii din Maine, speriați să iasă din case. Autoritățile continuă căutarea atacatorului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2023 Etichete: , , ,

În Statele Unite, cetățenii din Maine au trecut de a doua noapte consecutivă de teamă, blocându-se în casele lor, în timp ce forțele de poliție desfășoară căutări intense pentru a identifica autorul celui mai grav atac armat din acest an. FBI a efectuat o percheziție la ultima adresă cunoscută a suspectului. Robert Card este căutat de peste 24 de ore, după ce a comis un atac în care au murit 18 persoane și alte 13 au fost rănite într-un mic oraș din nord-estul țării. El este considerat deosebit de periculos, relatează CNN.

Principalul suspect, Robert Card, este încă în libertate. Se desfășoară o căutare amănunțită, iar locuitorii din zonă se tem să își părăsească locuințele. Pe numele lui Card, în vârstă de 40 de ani, a fost emis un mandat de arestare care îl acuză de crimă, a declarat colonelul William Ross, de la poliția statului Maine, în timpul unei conferințe de presă de joi. El „ar trebui să fie considerat înarmat și periculos”, au spus oficialii.

Căutarea atacatorului continuă

Joi, 26 octombrie, echipele SWAT ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au efectuat o percheziție la ultima locație la care se crede că individul s-ar fi aflat. După ce membrii SWAT ai FBI au evacuat locuința, investigatorii au intrat în clădire în căutarea unor elemente precum calculatoare, notițe, arme și orice dovezi care ar putea oferi indicii cu privire la posibilele planuri legate de atacul armat.

De asemenea, autoritățile au percheziționat joi o altă locație și mașina suspectului, au precizat sursele citate. Se așteaptă ca forțele de ordine să se întoarcă vineri la Bowdoin pentru a investiga în continuare, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Siguranță Publică din Maine, Shannon Moss.

Familia lui Card îl îndeamnă să se predea, a confirmat fratele său, Ryan Card, pentru CNN, printr-un mesaj text. Acesta nu a vrut să spună publicației dacă fratele său a răspuns la solicitările familiei.

Cu un bilanț de 18 morți, acest atac armat pare să fie cel mai sângeros atac armat în masă al anului în Statele Unite și cel mai sângeros de când un bărbat înarmat a ucis 19 elevi și doi profesori la o școală din Uvalde, Texas, în mai 2022. În acest an au avut loc 565 de împușcături în masă în toată țara, cu patru sau mai multe împușcături, excluzându-l pe atacator, potrivit Gun Violence Archive.

Dintre cele 18 victime din Lewiston, 7 au fost găsite decedate la sala de bowling Just-In-Time Recreation și 8 au fost găsite moarte la Schemengees Bar & Grille, în timp ce alte 3 au murit la spital, a declarat colonelul William Ross pentru sursa citată.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW