Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Atac armat în centrul Capitalei Norvegiei. Două persoane au murit și alte 10 au fost rănite / Parada PRIDE a fost anulată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 iunie 2022

UPDATE Bărbatul arestat de forțele de ordine din Oslo ar fi un islamist radicalizat, potrivit serviciului de informații norvegian (PST), citat de Reuters. Suspectul ar fi fost în atenția PST încă din anul 2015.

UPDATECea mai mare dintre toate este tot dragostea”, a scris norvegianul Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, pe Facebook, într-o postare în care a publicat și steagul comunității LGBT.

Știrea inițială

Două persoane au murit și alte cel puțin 10 au fost grav rănite, după ce un cetățean norvegian de origini iraniene a deschis focul în centrul Capitalei Norvegiei, notează Reuters. Au fost vizate două baruri din centrul orașului Oslo, dintre care unul frecventat de comunitatea LGBT.

Am văzut un om cu o geantă, ce a luat o armă și a început să împuște. Apoi am văzut geamuri sparte și am înțeles că trebuie să mă ascund”, a spus Olav Roenneberg, un jurnalist care a fost martor la scenele petrecute pe 25 iunie.

Atacul armat a avut loc în dreptul London Pub, un local cu tradiție, frecventat de comunitatea LGBT, în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc parada Pride anuală, dar care, în urma sfaturilor autorităților, a fost anulată.

Există motive să credem că a fost o crimă motivată de ură. Investigăm dacă Pride a fost o țintă în sine sau dacă există alte motive”, au spus reprezentanții poliției norvegiene.

Suspectul este un cetățean norvegian de origini iraniene, în vârstă de 42 de ani, asupra căruia au fost găsite două arme, dintre care una automată. Acesta le era cunoscut polițiștilor din Oslo, inclusiv pentru acte de violență.

Cel mai crunt atac armat din istoria Norvegiei, o țară cu o rată a criminalității mai mică decât în Occident, a avut loc în anul 2011, când Anders Breivik a omorât 77 de persoane.

Sursă foto: Nexta TV / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW