Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Astrid Fodor, succesoarea lui Iohannis la Primăria Sibiu, a câștigat procesul și rămâne primar al Sibiului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , , , ,

Astrid Fodor a câştigat procesul cu Prefectura şi rămâne primar al Sibiului, conform unei decizii dată, miercuri, de Tribunalul Sibiu.

Hotărârea Tribunalului Sibiu este definitivă.

„Azi, 28 august 2019, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanța de judecată : Admite excepția lipsei calității procesual pasive invocată de Instituția Prefectului Județului Sibiu și respinge acțiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Județului Sibiu, și în consecință: Anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul județului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situația anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizației cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcție. Hotărârea Tribunalului Sibiu este definitivă”, se arată în decizia tribunalului.

Fodor a contestat la Tribunalul Sibiu decizia prefectului de a o suspenda din funcție în urma deciziei Înaltei Curți care a stabilit că aceasta s-a aflat în incompatibilitate. Potrivit sentinței Curții Supreme, Astrid Fodor a fost în incompatibilitate atunci când era viceprimar și membru în consiliile de administrație ale unor școli din Sibiu.

Instanţa a decis, pe 19 iulie, suspendarea ordinului emis de prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, prin care Astrid Fodor a fost suspendată din funcţie.

ANI a stabilit, în 2015, că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş – Colegiul German „Samuel von Brukenthal” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca, în calitate de ales local, să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. Ulterior, ANI a făcut recurs care a fost admis de ÎCCJ. Motivarea a fost trimisă către părţile în proces şi Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu.

sursa foto: Mediafax

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW