Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Astăzi se deschide circulația pe pasajul Mogoșoaia

By Redactia , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2021

Joi, 30 septembrie, pasajul Mogoșoaia se redeschide traficului rutier, după cum a anunțat miercuri fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. 

La eveniment va participa și premierul Florin Cîțu împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, de la ora 15:00.

„E unul dintre proiectele pe care le-am asumat și pentru care m-am luptat să ajungă la final în 2021. Mă bucur că antreprenorul austriac și-a ținut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat și îl felicit pe această cale.

Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022.

Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, a scris miercuri, 29 septembrie, Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

Astfel, zeci de mii de cetățeni nu vor mai fi blocați zilnic în trafic pe centura București, apreciază Drulă, care adaugă că aceștia „nu meritau încă 6 luni de ambuteiaje”.

„Am mai insistat și pe amplasarea de panouri antifonice pe întregul pasaj și rampele lui, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de un confort sporit și proiectul să se integreze armonios în țesutul urban al capitalei. Bucuria ar fi putut fi completă dacă, așa cum am planificat cu CNAIR în această vară, lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni ar fi fost finalizate în același timp cu pasajul. Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții. Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor 2 șantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câțiva metri”, se mai arată în postarea fostului ministru.

Foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW