Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


ASPA îl contrazice pe Ciucu / Primarul Sectorului 6 acuză un fals – UPDATE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE: Ciprian Ciucu susține că documentul publicat de ASPA este fals.

„Incredibil, s-a ajuns la falsificarea de documente! Acest lucru este penal! Polițistul Local nu a semnat acel proces verbal! Nu au venit la sesizare! Au publicat în presă în urma cu câteva minute, un document falsificat. Vom cere o expertiză grafoscopică! ASPA, vă afundați singuri! Ireal, incredibil ce se întâmplă în administrația publică a Bucureștiului în anul 2023!”, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială: 

Continuă „războiul” declarațiilor după ce Ana Oros a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii din București. După ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a acuzat ASPA că nu a dat curs sesizării unui polițist, care semnala prezența unei haite de câini cu o săptămână înainte de tragedie fix în acea zonă, reprezentanții instituției care are în gestiune serviciul de ecarisaj contrazic această afirmație.

Ana Oros (43 ani) și-a pierdut viața sâmbătă, 21 ianuarie, în apropierea Lacului Morii din București, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga. Între timp, instituțiile statului își pasează vina de la una la alta.

În prima apariție publică, avută miercuri, la cinci zile de la tragedie, Ciprian Ciucu a susținut că aceasta ar fi putut fi evitată, dacă ASPA ar fi dat curs unei sesizări venite din partea unui polițist local, care semnala prezența unei haite de 10 câini în zona Lacul Morii.

„Pe 14 ianuarie, fix cu o săptămână înainte de atac, polițistul de proximitate a anunțat dispeceratul PMB că o haită cu 10 câini este în acea zonă. Nimeni nu a venit acolo. ASPA nu a reacționat, nu a dat niciun răspuns”, a declarat Ciprian Ciucu.

ASPA spune că a încercat să prindă câinii

De cealaltă parte, reprezentanții ASPA susțin că au avut o acțiune de capturare în zona respectivă pe 14 ianuarie, însă câinii nu ar fi putut fi capturați deoarece s-ar fi retras într-o curte privată.

„La data de 14.01.2023, ASPA a avut o acțiune de capturare în zona Lacul Morii – str. Drumul la Roșu, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6. În urma acțiunii, au fost identificați 4 câini care au intrat pe o proprietate privată în prezența echipajelor ASPA și al Poliției Locale Sector 6. La finalul acțiunii, echipajul ASPA a întocmit un Raport de activitate în care a consemnat că nu au putut fi capturați câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată, au menționat și numele posibilului proprietar al terenului. Raportul a fost semnat și de polițistul local de la sectorul 6, prezent la acțiune. Până în prezent nu am primit de la Poliția Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acționa pe proprietatea privată respectivă”, au transmis reprezentanții ASPA.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW