Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Asociația Metrou Ușor atrage atenția: Incidentul de pe Nerva Traian, repetabil în orice moment

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iunie 2021

După ce un călător al unui tramvai a fost rănit, vineri, de o bucată de șină, reprezentanții asociației Metrou Ușor atrag atenția că astfel de incidente se pot întâmpla în orice moment în București, ținând cont de starea critică în care se află rețeaua de tramvai.

„În ultimele zile, din cauza temperaturilor caniculare, deraierile și incidentele cu dilatare de linie au fost raportate zilnic. Vorbim despre fenomene apărute pe porțiunile de șine vechi, de tip Oțelul Roșu, șine ce periclitează zilnic siguranța pasagerilor. Aproximativ o treime din rețea se află în stare critică. Din păcate, în cazul incidentului de pe Nerva Traian, inevitabilul s-a produs, iar infrastructura veche de zeci de ani a rănit un pasager, când o bucată de șină dilatată a pătruns prin podeaua unui tramvai”, susțin reprezentanții asociației.

Finanțarea achiziției de tramvaie, condiționată de modernizarea căii de rulare

În plus, reprezentanții AMU subliniază că este imperios nenecesară modernizarea căii de rulare a tramvaielor, mai ales că de acest aspect este condiționată finanțarea achiziției celor 100 de tramvaie din gama de 36 m Astra Imperio.

„Multe din aceste tronsoane sunt strâns legate de finanțarea celor 100 de tramvaie noi #Astra #Imperio. În cazul în care acestea nu sunt modernizate până la finalul anului 2023, vom da bani înapoi Uniunii Europene. De peste 8 ani nu au fost începute lucrări de modernizare pentru liniile de tramvai. Șantierul demarat recent pentru reabilitarea unui singur kilometru de șine de pe bulevardul Vasile Milea este doar o picătură într-un ocean al nepăsării”, afirmă reprezentanții asociației Metrou Ușor.

Context

O bucată de șină s-a desprins, vineri, din calea de rulare a tramvaielor, pe Bulevardul Nerva Traian din București, a pătruns prin podeaua tramvaiului și a rănit un bărbat.

Tragedia din Valea Călugărească

Un accident similar s-a petrecut în anul 2008 pe calea ferată. O fată de 17 ani, fiica unui angajat CFR, a murit după ce, în dreptul haltei din Valea Călugărească, o bucată de șină s-a desprins și a trecut prin podeaua trenului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW