Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Asociația Mame pentru Mame: Soția lui Bogdan Drăghici ne-a cerut consiliere. Nu am mai colaborat cu președintele TATA din 2015

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , , ,

Președinta Organizației Mame pentru Mame, Ana Măiță, susține că asociația a fost contactată de soția lui Bogdan Drăghici, Helen Drăghici, cerând consiliere pentru o situație dificilă de viață, în luna iunie 2019.

Ana Măiță a declarat că ultimul contact pe care l-a avut cu președintele asociației TATA, Bogdan Drăghici, a fost în anul 2015.

„Asociația Mame pentru Mame a colaborat cu Alianța TATĂ condusă de Bogdan Drăghici în perioada 2011-2015, în special pentru campania inițiată de acesta pentru combaterea discriminării taților în ceea ce privește internarea alături de copii minori în spitalele de pediatrie din România. Menționez că această a fost campanie necesară și legitimă, dat fiind faptul că multe spitale de pediatrie nu permiteau internarea taților alături de copii, susținând că cei mici se pot internă doar cu un aparțînător de sex feminin, ceea ce constituia întradevăr o discriminare și o desconsiderare a diverselor situații practice în care un copil suferind nu are alt aparținător disponibil pentru internare înafara tatălui.”, se arată în comunicatul Asociației Mame pentru Mame.

Ana Măiță: Soția lui Bogdan Drăghici a apelat la organizația Mame pentru Mame pentru consiliere

Sursa citată precizează că anul acesta, în luna iulie, soția lui Bogdan Drăghici a apelat la organizație pentru a cere consiliere.

„Ultimul contact cu dl. Drăghici sau cu organizația sa a fost în anul 2015. Anul acesta, în luna iunie, organizația Mame pentru Mame a fost contactată de Dna. Dr. Helen Drăghici, fosta soție a Dlui. Drăghici, care a solicitat o consiliere pentru o situație dificilă de viață, așa cum solicită zeci de mame în fiecare luna. Am consiliat-o pe Dna. Dr. Helen Drăghici însă obiectul și detaliile acestei consilieri sunt confidențiale, așa cum sunt toate consilierile oferite de Asociația noastră, mai ales că sunt implicați copii minori.”, a declarat Măiță.

Măiță: Suspiciunile legate de abuzul sexual asupra minorului fuseseră deja sesizate Poliției

În contextul acuzațiilor care i se aduc lui Bogdan Drăghici, și anume că acesta și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în urmă cu 5 ani, când aceasta avea 10 ani, Ana Măiță susține că suspiciunile legate de abuzul sexual asupra minorului fuseseră deja sesizate Poliției iar investigația era deja în curs de desfășurare în momentul în care asociația a fost contactată de mama minorei.

„Acestea fiind spuse, precizăm cu toată responsabilitatea că la momentul consilierii Dnei. Dr. Helen Drăghici, suspiciunile legate de abuzul sexual asupra minorului fuseseră deja sesizate Poliției iar investigația era deja în curs de desfășurare. Cu această ocazie, reamintim tuturor colegilor din organizații neguvernamentale și tuturor cetățenilor că este obligația fiecăruia ca în cazul în care află informații despre un posibil abuz asupra minorilor să alerteze imediat autoritățile. Evident, acest apel pentru responsabilitate civică nu are finalitate decât dacă și autoritățile statului iau în serios fiecare astfel de sesizare care privește siguranță și drepturile copiilor. În final, precizăm că nu ne putem pronunța în ceea ce privește vinovăția domnului Bogdan Drăghici și că așteptăm rezultatele anchetei în curs”, mai scrie în comunicat.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW