Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Asistentul din Brăila care a sedat și violat zeci de paciente, eliberat din închisoare de judecători

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , ,

Asistentul medical din Brăila, Viorel Milcu, condamnat la opt ani de închisoare în 2018 pentru că a sedat și a violat mai multe paciente poate scăpa de închisoare. Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiționată formulată de bărbat.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Brăila.

Condamnat în 2018

Viorel Milcu a fost condamnat pe 22 februarie 2018, de judecătorii Curții de Apel Galați, la opt ani de închisoare, fiind acuzat de mai multe femei că le-a sedat și apoi le-a violat. Totodată, bărbatul de 60 de ani a fost obligat să plătească daune morale de 15.000 de euro uneia dintre victime.

Pe 7 iulie 2015, o adolescentă internată pe secția Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila l-a reclamat pe asistent pentru viol. Fapta ar fi avut loc în salonul unde era internată tânăra, după ce Milcu Viorel i-a administrat un somnifer. Ulterior, conducerea spitalului de la acea vreme a anunțat că tânăra a întreținut raporturi sexuale cu partenerul său și s-ar fi temut să le spună părinților, alegând să dea vina pe asistentul medical, însă, după două săptămâni, în urma analizelor ADN care s-au efectuat, s-a constatat că fata avea dreptate:

”Probele ADN arată prezenţa lichidelor comunicante ale bărbatului în vârstă de 58 de ani în secreţiile vaginale recoltate de la fată”, au dezvăluit anchetatorii.

Procurorii au explicat în rechizitoriul întocmit ce s-a întâmplat:

“În jurul orei 1.55, părinţii victimei au ieşit din salon şi au plecat spre locuinţă iar pe culoar s-au intersectat cu inculpatul, fiind observaţi de acesta. După aproximativ 10 minute, inculpatul a intrat în salon şi i-a administrat persoanei vătămate, pe cale intravenoasă, prin branulă, o substanţă injectabilă fără a-i spune denumirea acesteia.

Pe perioada administrării medicamentului, inculpatul a intrat într-un dialog cu minora, întrebând-o, printre altele, dacă şi-a început viaţa sexuală. Înainte de finalizarea injectării substanţei, persoana vătămată a simţit o stare de somnolenţă, fiind pe punctul de a adormi, lucru care, probabil, s-a şi realizat pentru scurt timp. La un moment dat, persoana vătămată a simţit şi observat una din palmele inculpatului pe obrazul său şi cealaltă pe braţul drept, încercând să o tragă spre direcţia în care era poziţionat, respectiv pe partea dreaptă a patului. Persoana vătămată s-a opus, dar a fost cuprinsă cu braţele de inculpat şi întoarsă într-o parte, la marginea patului. Inculpatul i-a tras persoanei vătămate pantalonul de pijama şi chilotul, până în zona inferioară a coapselor, după care a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta, iar pe timpul actului sexual a făcut către ea afirmaţia «văd că îţi place şi ţie!».

În tot acest timp, victima s-a simţit inertă, incapabilă să reacţioneze sau să ceară ajutor. La un moment dat, persoana vătămată a simţit că inculpatul a încetat raportul sexual, şi-a ridicat pantalonul, după care a întors-o cu privirea în sus şi i-a ridicat, în grabă, pantalonul de pijama şi chilotul, a stins lumina de veghe a camerei şi a părăsit salonul, închizând uşa de acces”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Autoritățile au constatat că asistentul medical a violat mai multe paciente internate pe secția unde lucra, după ce le administra somnifere:

“Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, susţin procurorii.

Sursa photo: Obiectivbr.ro.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW