Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Asistent medical reținut de DNA, după ce a primit mită aproape 30.000 de euro

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Un asistent medical de la Spitalul Municipal Oradea a fost reţinut de procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu promisiuni de angajare în timpul pandemiei de COVID-19. Din primele cercetări, a rezultat că a primit suma de 29 500 de euro  de la șapte persoane, care doreau să lucreze la spital.

În perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, asistentul medical  Crăciun Sorin Ioanar fi pretins și primit de la 7 (șapte) persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale amintite mai sus și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier”, transmite DNA.
Până în prezent, cele șapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care au dat mită asistentului medical din Bihor.

El va fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW