Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


ASF, din nou în centrul unui scandal cu iz penal / Noua conducere a sesizat DIICOT în legătură cu unele suspiciuni de fraudă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se află din nou în centrul unui scandal cu iz penal. Noua conducere a sesizat DIICOT în legătură cu unele erori majore descoperite în documentele oficiale prezentate de angajații mai multor structuri din cadrul autorității.

Sesizarea depusă la DIICOT urmează să fie analizată de un procuror, potrivit unor surse mainnews.ro.

Conducerea ASF susține că ar fi identificat „erori ciudate” în documentele venite dinspre sectoarele supravegheate, anume asigurări, piața de capital și pensii private. Astfel de erori au fost identificate și în notele emise de Direcția Juridică, transmite Economica.ro.

Aceste erori ar putea ajuta firmele supravegheate și vizate de documentele menționate să aibă câștig de cauză în momentul în care contestă decizii ale autorității.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a mai fost în centrul unei investigații penale în 2014, când procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul președinte al autorității, Dan Radu Rusanu, pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF și pe omul de afaceri Ilie Carabulea, fiind acuzați de corupție.

Dan Radu Rusanu a fost achitat definitiv de Instanța Supremă în anul 2017.

Sursă foto: Agerpres

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW