Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


ASF anunță că tarifele la RCA ar putea fi plafonate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 martie 2023 Etichete: ,

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea preţurilor la asigurarea de răspundere civila auto (RCA) pentru o perioadă determinată de timp, a anunțat joi, 9 martie, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, într-o intervenție la Digi 24.

„Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

Acesta a precizat că decizia se va aplica atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Scumpiri importante la RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat miercuri, 8 august, noile tarife de referință pentru asigurarea de răspundere civila auto, acestea fiind în medie, pentru persoanele fizice, cu 16,2% mai mari față de anul trecut.

De exemplu, un șofer cu vârsta sub 30 ani care conduce un autoturism cu un motor de sub 1200 centimetri cubi, va trebui să plătească în jur de 1.820 lei, față de 1.280 lei anul trecut.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW