Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, abrogat. Comisiile de buget din Parlament au decis să rămână majorarea de 40%

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat de către parlamentarii din Comisiile de buget, la propunerea PSD. Rămâne în vigoare Legea sistemului public de pensii ce prevede majorarea acestora cu 40%.

Comisiile de buget din Parlament au decis să abroge articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, conform Agerpres.

Menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”, au transmis parlamentarii.

Un alt amendament propus de PSD și adoptat de Comisiile de buget este cel prin care se majorează sumele ce trebuie să revină UAT-urilor cu 1 miliard de lei. Pentru municipiile reședință de județ se alocă 500 de milioane de lei suplimentar, repartizați în mod egal, indiferent de culoarea politică.

În ședința de miercuri, comisiile au mai decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare din acest an.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW