Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Armata SUA a doborât o rachetă lansată din Yemen spre un distrugător american

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Forțele armate americane au declarat că au interceptat și neutralizat o rachetă de croazieră lansată din Yemen, îndreptată către un distrugător american, potrivit news.ro.

Duminică, în jurul orei locale 16.45, Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom) a raportat că o rachetă de croazieră anti-navă a fost lansată din zone controlate de militanții Houthi, sprijiniți de Iran, către USS Laboon, un distrugător american. Nu au fost înregistrate victime sau pagube, conform aceleiași surse.

Înainte de acest incident, duminică, rebelii Houthi au exprimat nemulțumirea lor față de observarea avioanelor americane în apropierea spațiului aerian yemenit și a zonelor de coastă.

Purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a caracterizat activitatea acestor avioane „inamice” drept o încălcare clară a suveranității naționale.

Tensiunile din zona Mării Roșii au crescut preocupările referitoare la un posibil conflict extins în Orientul Mijlociu, dincolo de regiunea Gaza. Israel caracterizează acțiunile sale drept o campanie de anihilare împotriva grupului militant palestinian Hamas, care controlează Fâșia Gaza și, asemenea Houthi, primește sprijin din partea Teheranului.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW