Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Armata Rusiei deschide mai multe coridoare umanitare în patru orașe din Ucraina. Civilii vor fi duși în Belarus sau Rusia

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 martie 2022

UPDATE Vicepremierul ucrainean, Irina Vereșciuk, a transmis că autoritățile din Ucraina resping culoarele propuse de Federația Rusă, relatează News.ro.

Aceasta nu este o opţiune acceptabilă”, a transmis Vereșciuk.

Știrea inițială

Armata Federației Ruse a anunțat că va deschide mai multe coridoare umanitare luni, 7 martie, pentru evacuarea civililor din Kiev, Mariupol, Harkiv și Sumy, relatează agenția de presă TASS. Primele două încercări de evacuare a cetățenilor din Mariupol, de la finalul săptămânii, au eșuat, după ce forțele ruse nu au respectat armistițiul.

Luând în calcul situația catastrofală și deteriorarea dramatică a orașelor Kiev, Harkiv, Sumy și Mariupol, și ținând cont de cerința președintelui Emmanuel Macron pentru președintele Vladimir Vladimirovich Putin, Forțele Armate ale Rusiei anunță că armistițiul va începe pe 7 martie, de la ora 7, și că vom deschide coridoare umanitare”, se arată în comunicatul Armatei Federației Ruse.

Unul dintre coridoarele deschise de ruși va fi pe ruta Kiev – Gostomel – Rakovka – Sosnovka – Ivankov – Oranoye – Chernobyl – Gden (Belarus) și Gomel, urmând ca civilii să fie preluați de aeronave și trimiși în Rusia.

Din Mariupol, una dintre rutele pe care civilii ucraineni ar urma să fie evacuați duce în orașul Rostov-pe-Don, din Rusia.

În ceea ce privește civilii din Harkiv, aceștia ar urma să fie transportați în Belgorod, ca mai apoi să fie preluați de aeronave, trenuri sau mașini pentru a fi transportați la centrele de refugiați deschise pe teritoriul Rusiei. Și cetățenii din Sumy ar urma să fie transportați tot în Belgorod.

La finalul săptămânii, două încercări de evacuări ale civililor au fost amânate, după ce Armata Federației Ruse a încălcat armistițiul. O familie din Irpin, de lângă Kiev, a fost ucisă, duminică, în timpul evacuării, potrivit informațiilor din media ucraineană.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW