Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Armata israeliană spune că a găsit indicii că ostaticii au fost ținuți într-un spital din Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Armata israeliană a prezentat luni, 13 noiembrie, imagini video și fotografii, susținând că Hamas a depozitat arme în subsolul unui spital pentru copii din Gaza, unde ar fi fost ținuți ostatici. Potrivit contraamiralului Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei, trupele au descoperit un centru de comandă care conținea un arsenal de arme, inclusiv grenade, veste sinucigașe și explozibili, care ar fi fost plasate acolo de luptătorii Hamas, relatează Reuters.

Unitatea în cauză este Spitalul Rantissi, specializat în îngrijiri pediatrice, în special pentru bolnavii de cancer.

„Și am găsit, de asemenea, semne care indică faptul că Hamas a ținut ostatici aici”, a declarat el în cadrul unui briefing televizat. „Acest lucru face în prezent obiectul anchetei noastre. Dar avem, de asemenea, informații care o verifică. Hamas a luat toată această zonă sub controlul său și și-a condus războiul împotriva israelienilor din acest spital”.

El a arătat imagini cu ceea ce părea a fi o locuință rudimentară, inclusiv o mică bucătărie, precum și cu un puț de tunel din apropiere, despre care a spus că duce la casa unui comandant naval de rang înalt al Hamas.

În plus, armata israeliană a raportat că a găsit o motocicletă cu urme de împușcături, ceea ce indică faptul că aceasta ar fi putut fi folosită pentru a transporta ostatici în Gaza în urma atacului surpriză din 7 octombrie al atacatorilor Hamas.

În timpul atacului, Hamas s-a infiltrat în sudul Israelului, provocând aproximativ 1.200 de victime și au capturat aproximativ 240 de ostatici, după cum au declarat autoritățile israeliene. Ca răspuns, Israelul a lansat un bombardament semnificativ asupra Fâșiei Gaza, urmat de o operațiune terestră care a determinat trupele israeliene să avanseze adânc în enclavă. Oficialii palestinieni din domeniul sănătății raportează peste 11.000 de victime în Gaza.

FOTO: pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW