Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Armata israeliană confirmă că peste 240 de persoane sunt luate ostatice de Hamas

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a anunțat că armata a informat familiile a peste 240 de ostatici că rudele lor sunt reținute în Fâșia Gaza, mărind astfel numărul confirmat de răpiți din 7 octombrie la cel puțin 245, potrivit The Times of Israel.

El a precizat că acest număr poate suferi modificări pe măsură ce armata continuă să investigheze noi informații. Nu sunt incluși în acest număr cei patru ostatici eliberați – mama și fiica Judith și Natalie Ra’anan, precum și femeile în vârstă Yocheved Lifshitz și Nurit Cooper – și soldatul Ori Megidish, care a fost salvat de către IDF duminică, 29 octombrie.

Există încă alte zeci de persoane dispărute a căror soartă este în prezent necunoscută.

În Piața Safra din Ierusalim, 230 de paturi goale sunt așezate în jurul clădirilor Primăriei – pătuțuri atârnate cu mobile, alături de paturi matrimoniale cu noptiere și grămezi de cărți, paturi pentru copii mici împrăștiate cu puzzle-uri, cărți ilustrate și pijamale, precum și o mulțime de paturi twin.

Instalația, numită „Paturi goale”, simbolizează ostaticii israelieni reținuți în Gaza din 7 octombrie, când teroriștii Hamas au organizat un atac asupra comunităților israeliene de la graniță și o petrecere muzicală în aer liber, ucigând aproximativ 1.400 de persoane, rănind mii și răpind sute.

Între timp, armata israeliană a anunțat marţi, 31 octombrie, că l-a ucis pe comandantul Batalionului Beit Lahiya al Hamas, Nisam Abu Ajina, într-un atac aerian în nordul Fâşiei Gaza, potrivit news.ro.

Potrivit informațiilor furnizate de Tsahal (Forțele Armate ale Israelului), Abu Ajina era însărcinat cu comandamentul teroriștilor din organizația Hamas, care au efectuat atacuri violente în kibuțurile Erez și Netiv Ha’asara la data de 7 octombrie. El a ocupat anterior o poziție de comandă în Forțele Aeriene ale Hamas, iar conform declarațiilor armatei israeliene, a fost implicat în dezvoltarea dronelor și parapantelor utilizate de gruparea teroristă în atacul de la 7 octombrie în Israel.

FOTO: Pixabay

Comentarii