Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Armata israeliană anunță o „extindere” a operațiunii din Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Armata israeliană a anunțat că își „extinde” operațiunile în Fâșia Gaza, conform informațiilor furnizate de Agenția France-Presse și preluate de The Guardian. Israelul a emis avertismente către rezidenții din cea mai mare tabără de refugiați din Gaza, Jabalia, și dintr-o tabără de coastă în apropiere, solicitându-le să evacueze, conform news.ro.

În plus, armata a comunicat că, în ziua de duminică, 20 noiembrie, își „extinde activitățile operaționale în alte zone” din Gaza. Duminică, după atacuri aeriene intense, un reporter AFP aflat pe teren a observat coloane de fum ridicându-se din Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza. Un oficial sanitar al grupului Hamas a declarat că peste 80 de persoane au fost ucise în două atacuri asupra Jabalia, sâmbătă, inclusiv într-o școală a ONU care adăpostea persoane strămutate.

Videoclipuri verificate de AFP de pe rețelele de socializare arată trupuri acoperite de sânge și praf pe podeaua unei clădiri, unde saltelele fuseseră prinse sub mesele școlii. Armata israeliană a declarat că Jabalia se numără printre zonele marcate, trupele „vizând teroriștii și lovind infrastructura Hamas”. Fără a menționa loviturile specifice, armata israeliană a afirmat că „un incident în regiunea Jabalia” era în curs de examinare.

Şeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a numit duminică presupusa lovitură asupra şcolii drept „îngrozitoare”, adăugând că „evenimentele de neînchipuit din ultimele 48 de ore din Gaza sunt de-a dreptul înfiorătoare”. Luni, agenţia palestiniană de ştiri Wafa a relatat că spitalul indonezian din apropierea Jabalia a fost, de asemenea, ţinta bombardamentelor.

FOTO: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW