Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Armata israeliană anunță că l-a eliminat pe numărul doi al grupării militare Hamas

By news.ro , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 27 martie 2024

Armata israeliană confirmă marţi că l-a ”eliminat” pe numărul trei în ierarhia aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, Marwan Issa, într-un atac în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Marwan Issa, ”unul dintre organizatprii masacrului den la 7 octombrie”, a fost ”eliminat într-un atac pe care l-am desfăşurat în urmă cu două săptămâni”, anunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Acest conducător al aripii armate a Hamas a fost ”eliminat într-un atac complex şi precis al Forţelor Aeriene, în baza unor informaţii clasificate ale armatei şi Shin Beth”, serviciul israelian de informaţii interne, precvizează el.

Este vorba despre oficialul cu cel mai înalt rang în mişcarea plaestiniană asasinat de armata israeliană de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan a anunţat moartea lui Marwan Issa într-o conferinţăă de presă la 18 martie.

Născut în 1965, într-o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, Marwan Issa a evitat orice apariţie publică după ce a ispăşit cinci ani de închisoare în Israel, după ce a fost găsit vinovat de impplicare în mişcarea islamistă.

Ultima sa fotografie – neautentificată – care circulă pe reţele de socializare datează din 2015.

Marwan Issa a făcut parte din Consiliul Militar al Hamas şi din Biroul Politic din Fâşia Gaza, supervizat de către Yahya Sinwar, oficialul cu rangul cel mai înalt în grupare în enclavă.

Un ”strateg fără pereche”, potrivit jurnalistului israelian Yoav Limor, el ar fi unul dintre ”creierele” atacului de la 7 octombrie.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW