Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Armata a efectuat o primă evaluare a Spitalului Județean Suceava/ Măsuri: O echipă medicală din Cluj va fi detașată la unitatea medicală din Suceava

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

A fost făcută o primă evaluare a Spitalului Județean Urgență din municipiul Suceava de către echipa de specialiști condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, și colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, au fost evaluate și analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală.

Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

„Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, au fost dezinfectate spaţiile de circulaţie în incinta spitalului judeţean. De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicaţiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical şi auxiliar despre purtarea echipamentului de protecţie. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava”, a precizat MApN.

Zece medici militari de diferite specialități  (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de două săptămâni. Aceștia urmează să asigure continuitatea în unitatea medicală din Suceava.

Potrivit sursei citate, după această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene.

„Prin eforturile conjugate ale noii echipe manageriale şi al echipei de medici venită în sprijinul acesteia se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgenţe medicale şi chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienţii neinfectaţi sau cei infectaţi cu noul coronavirus”, afirmă aceeaşi sursă.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW