Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Arhiepiscopul Tomisului, după incendiul de la Palatul Arhiepiscopal: Nu a fost rănit niciun om. Clădirea se va face şi se va face mai bine

By news.ro , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, după incendiul de sâmbătă seara de la Palatul Arhiepiscopal, că au fost distruse numai bunuri materiale şi că este important că nu a fost rănită nicio persoană. El a precizat că această clădire “se va face şi se va face mai bine”.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, dumincă, în faţa jurnaliştilor, că atunci când incendiul se manifesta la Palatul Arhiepiscopal el se afla în catedrală şi nu şi-a întrerupt slujba.

Aseară a fost un accident, nu ştim de unde a pornit. Presupun de la un scurtcircuit, că se întrebau unii pe alţii părinţii. Au ieşit cu ce au avut pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie suferinţă, sperăm că cele materiale le vom reface cât de curând. Eu eram în catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele şi ne-am rugat ca să se limiteze focul şi iată s-a oprit focul şi vom reface ceea ce s-a pierdut. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că cele materiale se pot recupera, dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit, atunci ar fi fost mare durere şi tristeţe. Suntem bucuroşi că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă şi să fim atenţi la toate cele pe care le avem în chivernisirea noastră”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Când un jurnalist i-a transmis că pompierii au anunţat că incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a răspuns: “Cine ştie? Asta e o presupunere, că nu-i nicio dată”.

El a mai fost întrebat dacă s-a temut pentru viaţa celor aflaţi la slujba sâmbătă seara, având în vedere că Palatul Arhiepiscopal se află în apropierea catedralei.

În timp ce mă rugam ştiam că Dumnezeu îi ocroteşte. Nu m-am gândit la pericol, m-am gândit numai la bine. Dumneavoastră vreţi să anticipaţi un rău care deja a trecut. Nu mai vorbim de rău. Ce să umblăm cu presupuneri. A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea se va face şi se va face mai bine”, a susţinut el.

Arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că această clădire era asigurată. El a povestit că a văzut fum ieşind din Palatul Arhiepiscopal atunci când venise la slujbă.

“Veneam la slujbă şi am văzut un fum. Am stat zece minute şi am intrat la slujbă pentru că nu ştiam că se va întrerupe curentul, ştiam că mă aşteaptă creştinii de pretutindeni. Vreau să le spun tuturor celor care aseară au intrat în panică şi s-au rugat pentru noi că nu a păţit nimeni nimic, le mulţumim pentru rugăciuni şi de acum înainte vom continua rugăciunile ca şi până acum”, a menţionat ÎPS Teodosie.

El a mai declarat că acei călugări care locuiau în mansarda Palatului Arhiepiscopal au pierdut toate bunurile pe care le aveau în urma incendiului.

“Au rămas cu ce a fost pe ei. Asta este cert. Dacă au avut acte, nu mai au, dacă au avut ceva bani, nu mai au. Dar vor recupera. Credincioşii ne ajută, suntem interesaţi să fie solidari”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Incendiul a izbucnit, sâmbătă seara, la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului, fiind afectată o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. În urma incendiului, o turlă aflată pe clădire, cuprinsă de flăcări, s-a prăbuşit. ISU Constanța a precizat că Palatul nu avea nevoie de autorizație la incendiu.

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost construit în stil neobizantin, în urmă cu aproape o sută de ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW