Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Arhiepiscopul Teodosie, despre faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică: Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale / Ea a început păcatul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 mai 2021

După ce de la începutul pandemiei s-a remarcat prin sfidarea regulilor de protecție împotriva COVID-19, arhiepiscopul Teodosie naște noi controverse. Într-o intervenție la la Radio Dobrogea Arhiepiscopul Tomisului a susținut că femeia nu deține roluri mai importante în Biserică deoarece „nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Teodosie a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai restricțiilor impuse de autorități ceremoniilor religioase pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Pe 27 mai 2020, acesta a refăcut slujba de Paști. Sute de enoriași s-au adunat la acel moment la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, au încălcat distanțarea fizică și majoritatea nu au purtat măști de protecție.

Pe 30 noiembrie 2020, Teodosie a încălcat din nou restricțiile impuse de autorități și a oficiat slujba cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea ce-i poartă numele, din localitatea Ion Corvin.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW