Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Arhiepiscopia Tomisului se adaptează vremurilor: Puteți trimite pomelnice prin PayPal

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2021

Arhiepiscopia Tomisului i-a asigurat duminică, 17 octombrie, pe credincioșii care nu pot ajunge la slujbe, că pot trimite pomelnice prin intermediul mijloacelor electronice, mai exact prin intermediul platformei PayPal. 

„În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea Add Note”, se mai arată în postarea publicată duminică, în jurul orei 00:00, de Arhiepiscopia Tomisului.

Credincioșii care apasă pe link-ul care îi redirecționează către pagina de PayPal a Arhiepiscopiei Tomisului sunt întâmpinați de un mesaj prin care le este sugerat că donațiile se duc către Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopie, și un verset din Biblie.

Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. „Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19) DONEAZĂ AICI”, este mesajul care apare pe pagina de PayPal.

De precizat este că sumele care pot fi donate către Arhiepiscopie sunt în euro.

Radio Dobrogea, instrumentul lui ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie este chemat frecvent la Radio Dobrogea, loc pe care îl folosește pentru a-și promova mesajele controversate legate de pandemia de COVID-19.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, în cadrul emisiunii Dialog Duhovnicesc de joi, 14 octombrie, ce ar trebui să facă credincioșii, în momentul în care certificatul digital va fi obligatoriu.

Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie, care a transmis în mai multe rânduri că nu se vaccinează din cauza alergiilor, i-a îndemnat pe credincioși să nu se imunizeze.

Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, a precizat ÎPS Teodosie, adăugând că a auzit că „vaccinul va înceta” în Uniunea Europeană.

Arhiepiscopul Teodosie a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai restricțiilor impuse de autorități ceremoniilor religioase pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Pe 27 mai 2020, acesta a refăcut slujba de Paști. Sute de enoriași s-au adunat la acel moment la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, au încălcat distanțarea fizică și majoritatea nu au purtat măști de protecție.

Pe 30 noiembrie 2020, Teodosie a încălcat din nou restricțiile impuse de autorități și a oficiat slujba cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea ce-i poartă numele, din localitatea Ion Corvin.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW