Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Arhiepiscopia Bucureștilor dezaprobă afirmațiile făcute de Clotilde Armand

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 8 martie 2024

În urma mesajului transmis de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook, Arhiepiscopia Bucureștilor dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale.

Aceasta a anunțat ieri că va închide Primăria Sectorului 1, din cauza consilierilor locali PNL PSD.

„Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii”, transmite Clotilde Armand.

După aceste declarații, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor a transmis un comunicat prin care dezaprobă utilizarea scopului electoral pentru construirea Catedralei Naționale.

„Arhiepiscopia Bucureștilor dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale.

Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la Bugetul de Stat și de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naționale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile. Sprijinul financiar primit din partea autorităților s-a oferit și se oferă doar în temeiul acestei legi a Statului român.

În acest sens, Biserica Ortodoxă Română mulțumește tuturor celor care au sprijinit-o și continuă să o sprijine în demersurile de finalizare a acestui proiect.”

 

Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW