Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


ARF semnează cu Alstom contractul pentru 16 locomotive electrice noi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2024

Subsidiara din România a gigantului francez Alstom a fost desemnată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară câștigătoarea licitației pentru achiziția a 16 locomotive electrice noi. 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară nu se dezminte. De nouă luni a avut nevoie instituția responsabilă de achiziția de material rulant să analizeze oferta Alstom, singura depusă la licitația pentru achiziția a 16 locomotive electrice noi. În cele din urmă aceasta a fost admisă, iar ARF poate trecere la semnarea contractului.

Locomotivele trebuie să să fie dotate cu sisteme ERTMS și să atingă cel puțin 160 km/h. Totodată, acestea trebuie să fie capabile să tracteze până la 16 vagoane de călători.

Valoarea contractului va fi de 767,5 milioane lei, fără TVA, în această sumă fiind inclusă și contravaloarea serviciilor de mentenanță pentru o perioadă de 20 ani. Finanțarea achiziției este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență și bugetul de stat.

Locomotivele vor circula pe o serie de rute de pe rețeaua feroviară publică electrificată sau în curs de electrificare, după cum urmează:

1. Dej-Brașov-București-Constanța;
2. Timișoara-Arad-Brașov-București-Constanța;
3. Timișoara-Cluj-Napoca-Iași;
4. Iași/Suceava-București-Constanța.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW