Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Arestări în dosarul de sclavie în care sunt implicaţi minori germani: Angajaţi din poliţie, primărie şi asistenţă socială, suspectaţi de complicitate

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , , ,

Cinci persoane, printre care şi liderul grupării, un cetăţean german, au fost arestate preventiv în dosarul în care  mai mulți tineri de naționalitate germană au fost traficați pe teritoriul României. Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar. Suspecţii sunt acuzați că au abuzat mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani sub paravanul unor servicii educative de reintegrare socială,  în baza unor programe şi proiecte derulate de fundaţii coordonate de doi germani, soţ şi soţie. Anchetatorii au suspiciuni că liderii grupării şi-au asigurat complicitatea unor persoane din diferite autorităţi locale, precum poliţie, primărie şi asistenţă socială.

Procurori: Sunt suspiciuni că au colaborat cu persoane din poliţie, primărie, asistenţă socială

DIICOT are suspiciuni că liderii grupării au avut protecţia unor angajaţi ai poliţiei, primăriei sau seriviciilor de asistenţă socială locale, acestea facilitându-le accesul la informaţii privind controalele DGASPC Maramureş, astfel încât când se desfăşoară copiii să fie sedaţi sau strict supravegheaţi, spun surse judiciare. În acelaşi mod se acţiona şi când veneau în vizită oficiali germani.
Liderii grupării, doi cetăţeni germani, au început să aducă în România, din 2014, mai mulţi adolescenţi germani , care urmau să facă parte dintr-un serviciu social numit Projekt Maramureş, finanţat de statul german. Scopul proiectului era reabilitatea și reintegrarea socială a unor adolescenți germani provenind din medii dezorganizate sau cu afecțiuni grave, precum depresie, psihoză sau dependență de droguri.

Modul de acţiune al grupării

Minorii erau în custodia statului german, iar ulterior intrau în acest program, care, teoretic, prevedea activități recreative, ” menite să stimuleze dorinţa de linişte şi de integrare a tinerilor, de regulă în mijlocul naturii, beneficiind de educaţie multidisciplinară prin intermediul unor specialişti în pedagogie, psihologie şi diverse activităţi lucrative”.
În realitate, tinerii erau excluşi de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscau actele de identitate, bunurile personale şi erausupuşi unor metode dure şi brutale de educaţie. Copiii erau obligaţi să muncească până la epuizare, bătuţi, privaţi de hrană, lipsiţi de libertate, supuşi unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, legaţi cu cu funii, înhămaţi la căruţă alături de animale, ţinuţi în ger sau în ploaie, fapte ce I-au determinat pe unii dintre copii să aibă intenţii suicidale, spun sursele menţionate.

Pedepsele la care erau supuşi copiii

Surse judiciare spun că minorii erau obligaţi să respecte mai multe reguli impuse de liderul grupării:
– Regula „1 la 1”- copilul nu fumează, nu are voie singur în oraş, nu are voie să se uite la televizor , nu mănâncă în bucătărie cu ceilalţi copii, ci singur în cameră, nu are voie să se depărteze de adultul care îl avea în supraveghere. Durata pedepsei era de 3 săptămâni şi se aplica în cazul în care copii se băteau între ei, băteau animalele sau dădeau foc unor diferite obiecte.
– Regula „ 2 la 1” – o casă în care  2 adulţi supravegheau un copil.  Casa era compusă dintr-o cameră erau cazaţi adulţii şi din acea camera exista acces către o altă cameră unde era cazat copilul precum şi către o baie care deservea ambele camere. Copilul mânca în cameră , separat de alţi copii, iar dacă avea un comportament adecvat  îi era permis accesul la televizorul aflat în camera în care erau cazaţi adulţii care îl supravegheau. Această regulă se aplica unui copil care nu se integra şi nu socializa cu alţii copii dintr- un grup, aveau comportament violent sau furau bunuri.
-Regula „leich matrose” – un copil  era cazat singur, avea o raţie de 3 ţigări pe zi, activităţile erau libere în sensul că dacă unii dintre angajaţi erau repartizaţi singuri să îndeplinească sarcini zilnice acel copil mergea cu aceştia să îi ajute. Copilul avea program de somn în cameră la ora 21:00 şi trezirea era la ora 07:30 de luni până vineri. Sâmbăta şi duminica se trezea când voia, dar era obligat sa se culce la ora 21.00.
-Regula „matrose” – 5 ţigări pe zi, avea posibilitatea să lucreze peste program ca să câştige bani de buzunar în plus, putea să meargă la cel mai apropiat magazin, în weekend putea să meargă în oraş la cumpărături şi avea o zi liberă pe lună pe care alegea să şi-o petreacă cum dorea el.
Procurorii au identificat mai multe victime, care au fost încredinţate, temporar, DGASPC Maramureş.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 22355 more Info on that Topic: mainnews.ro/arestari-in-dosarul-de-sclavie-in-care-sunt-implicati-minori-germani-angajati-din-politie-primarie-si-asistenta-sociala-suspectati-de-complicitate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/arestari-in-dosarul-de-sclavie-in-care-sunt-implicati-minori-germani-angajati-din-politie-primarie-si-asistenta-sociala-suspectati-de-complicitate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW