Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Arafat: Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările ne vom trezi cu o creştere semnificativă a cazurilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că nerespectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măștii în spațiile închise poate duce la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de Covid-19.

„Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările care s-au dat – purtarea măştii în transportul public în comun, purtarea măştii în spaţiile închise – dacă nu vom respecta acest lucru ne vom trezi cu o creştere semnificativă a cazurilor. Creşterea cazurilor poate să înceapă să apară în următoarele 7-14 zile, asta e un lucru clar. Responsabilitatea e transferată deja către cetăţeni în mare parte şi cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi la măsurile pe care le aplică dacă vor să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi. (…) Responsabilitatea este la noi toţi acuma”, a spus Arafat, sâmbătă, în vama Albiţa.

Șeful DSU a explicat că riscul este major nu doar asupra sănătăţii, ci şi asupra economiei, în cazul în care nu vor respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Într-adevăr, măsurile de restricţie afectează economia, dar şi virusul dacă începe să se răspândească poate să afecteze economia foarte serios. Dacă într-o fabrică se infectează 20, 30, 40% dintre cei care lucrează în fabrica respectivă gândiţi-vă că acea fabrică se închide şi se închide minim 14 zile. Deci de aici trebuie să fim foarte atenţi la măsurile pe care le implementăm în firme, în fabrici, în clădirile de birouri dacă vrem activitatea economică să continue”, a spus şeful DSU.

Cât despre cei care au protestat în prima zi de relaxare a restricțiilor, Arafat a catalogat drept „total iresponsabilă” atitudinea lor.

 „Este un lucru care este total iresponsabil, pentru că noi, prin acest lucru, de fapt sfidăm tot ceea ce s-a făcut, de fapt, în ultimele două luni. Aşa că o să vedem care vor fi măsurile şi ce se va întâmpla, dar cei care participă la acest protest să înţeleagă că modul în care am văzut ieri că se desfăşoară şi modul în care ei chiar sfidează toate regulile în privinţa combaterii COVID-ului”, a adăugat Arafat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW