Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Arafat propune amenzi usturătoare pentru turiștii care nu respectă indicațiile salvamarilor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), Raed Arafat, propune amenzi usturătoare pentru turiștii care nu respectă semnificația steagurilor arborate pe plajă și ajung să-i lovească pe salvamari, deoarece nu au voie să înoate în Marea Neagră. Declarațiile sunt făcute în contextul în care mai mulți bărbați au lovit cu pietre salvamarii din Costinești și Eforie, ignorând steagul roșu arborat pe plajă, după cum Main News a mai relatat. 

„Poate e o soluție că dacă a ajuns salvamarul să te salveze pentru că ai intrat după steagul roșu arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viața salvamarului în pericol și pentru că a necesitat o intervenție de salvare când steagul roșu spune să nu intri în apă”, a declarat Raed Arafat, vineri, 18 august.

În ultimele zile, șase persoane au murit înecate, deoarece au ignorat indicațiile salvamarilor, de a nu înota în Marea Neagră, ținând cont de condițiile meteorologice nefavorabile.  În minivacanța de Sfânta Maria, steagul roșu a fost arborat pe toate plajele de pe litoralul românesc. Acest lucru înseamnă că nu este interzis scăldatul.

Steagul galben înseamnă că înotul este recomandat doar profesioniștilor. Dacă pe plajă este afișat steagul alb sau negru în carouri, înseamnă  înotul este interzis și au voie doar ambarcațiunile. Sancțiunile pentru cei care nu respectă semnificația steagurilor arborate pe plajă variază între  500 şi 1.000 de lei.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a precizat că „nu ar trebui să existe toleranță față de bombardierii care confundă plaja cu maidanul”. Puteți citi declarația integrală aici.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii