Thursday, June 30, 2022
Jurnalism corect


Arafat: Mass-media are puterea fie să dezbine oamenii, fie să îi aducă împreună/ Am nevoie să înțeleagă că e un moment de solidaritate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că mass-media trebuie să verifice informația și să înțeleagă că este un „moment de solidaritate”, susținând că presa are puterea fie să dezbine oameni, fie să îi aducă împreună.

„De la mass-media avem nevoie, în primul rând, să verifice informaţia, să înţeleagă că este un moment de solidaritate. Mass-media trebuie să fie factorul care-i coagulează pe toţi, împreună şi să-i aducă pe toţi la un loc. Mass-media are puterea fie să dezbine oamenii, fie să-i aducă împreună. Pe toate liniile. Deci, în astfel de situaţii, mass-media trebuie să fie factorul care aglutinează, care-i aduce pe toţi, împreună, şi-i pune pe toţi să lucreze împreună”, a spus Arafat la Antena 3.

Șeful DSU a explicat că mass-media poate critica problemele apărute, însă a menționat că acest lucru trebuie făcut după ce verifică informația.

„Nu înseamnă că nu poţi să critici, dar pe drept. Nu înseamnă că nu poţi să semnalezi că sunt probleme, dar după ce verifici, şi întotdeauna să fie acest lucru în sensul în care, în final, să înţeleagă lumea că toţi încearcă să facă ce pot. Toată lumea. Şi mass-media trebuie să ne aducă, pe toţi, împreună. Dacă continuăm în unele zone scrise, nu neapărat vorbim de televiziune (…), încercarea de a dezbina, de a arăta că ceva nu este OK, de a veni să spui că acum apare Colectiv 2, Colectiv 3, Colectiv 4… Deci, nu e cazul în acest moment. Este un dezastru mondial, suntem parte din el şi fiecare ţară încearcă să-l rezolve, dar nu-i suficient. Trebuie să colaborăm cu toţii şi coagularea tuturor şi solidarizarea tuturor este cea mai importantă. Trebuie să avem încredere unii în ceilalţi. Este cel mai important lucru”, a menţionat Arafat.

Raed Arafat le-a transmis, încă o dată românilor, să asculte recomandările autorităților și să nu creadă în știrile false.

„Populaţia să asculte recomandările şi să nu creadă ştirile false. (…) N-au decât să citească totul, dar să verifice şi sursele oficiale. N-avem de ce să-i minţim, asta să înţeleagă. A trecut timpul în care să vii cu informaţii false sau să-ţi spună cineva ‘minte acolo sau minte acolo’. Nu mai există aşa ceva demult”, a afirmat Raed Arafat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW