Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Arafat: Luna care vine este foarte importantă. Este posibil să ne confruntăm cu situații mult mai serioase decât cele de până acum

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că românii nu trebuie să se relaxeze sub nicio formă în lupta cu virusul Covid-19, fiindcă vor urma situații mult mai grave decât cele de până acum.

”Cu certitudine, luna care vine este o lună foarte importantă. Este posibil să ne confruntăm cu situații mai serioase decât situațiile cu care ne-am confruntat până acum. Pe linie medicală, bineînțeles, adică mai mare număr de cazuri, mai mare număr de cazuri care necesită internare și așa mai departe. Este o posibilitate să ne confruntăm cu acest lucru. O să vedem cum evoluează.

 Mai e un aspect, utilizarea echipamentelor, pentru că exact asta ni s-a atras atenția de către unii colegi. Anumite categorii de personal doresc să se îmbrace cu echipamentul cel mai sofisticat, când ei nu sunt expuși la nivelul respectiv. Deci trebuie și echipamentul dat, care este ultracomplex sau cel de nivelul cel mai înalt, folosit corect de către cei care se expun. Ceilalți care sunt pe lângă ei și care se expun mai puțin să folosească un echipament de un nivel mai jos de protecție, așa cum recomandă și OMS și absolut orice organizație care se uită la aceste aspecte”, a declarat Raed Arafat la RFI.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că decis prelungirea stării de urgență generate de epidemia de Covid-19 cu încă o lună.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW