Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că oamenii s-au panicat foarte tare după anunțul lui Klaus Iohannis privind decretarea stării de urgență, însă aceasta este menită să „ ajute, să sprijine și în niciun caz să creeze probleme”.

”În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (…) Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

Arafat a mai explicat că declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme.

”Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a mai scris şeful DSU.

Klaus Iohannis a decretat stare de urgență

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să decreteze stare de urgență începând de săptămâna viitoare.

„Astăzi, Guvernul a fost votat, învestit și a depus jurământul în condiții foarte speciale din cauza epidemiei. Felicitări noului Guvern. Le doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea a înțeles importanța acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru România. Prima prioritate pentru noul Guvern este continuarea luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă. Noul guvern și cu mine ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona eficient această criză. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în așa fel încât să prindă. Pentru a face posibilă această luptă, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei.

Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară.

Această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus„, a spus Klaus Iohannis.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW