Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Arad: 32 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră ascunși într-un camion de mobilă – FOTO

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 august 2024 Etichete: , ,

Polițiștii de frontieră de la Nădlac II, județul Arad, au descoperit 32 de migranți ascunși într-un camion condus de un cetățean român, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria pentru a ajunge în țări din vestul Europei. Șoferul camionului este investigat pentru trafic de migranți, iar persoanele ascunse sunt cercetate pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei.

Migranții au fost conduși la sediul sectorului poliției de frontieră pentru investigații suplimentare. Aceștia provin din Irak, Bangladesh, Sri Lanka, Siria, Kuweit, Pakistan și Afganistan și intenționau să treacă ilegal frontiera de stat.

”În data de 16.08.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă pe ruta România – Italia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 32 de cetăţeni străini”, se precizează într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.

Cercetările continuă pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei în cazul migranților, în timp ce șoferul camionului este supus anchetei pentru trafic de migranți.

foto: Poliția de Frontieră

Comentarii