Sunday, October 1, 2023
Jurnalism corect


Aproximativ 50 de elevi și profesori din Alba se întorc din regiunea italiană Veneto, afectată de coronavirus. Aceștia sunt așteptați la frontieră

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: , , ,

Aproximativ 50 de elevi însoțiți de profesorii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia se vor întoarce, duminică seara, din regiunea italiană Veneto, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus, potrivit presei locale.

Deși excursia elevilor trebuia să mai dureze câteva zile, părinți copiilor din Alba Iulia au sunat de urgență la organizatorii călătoriei și au solicitat imperativ ca grupul să vină cât mai rapid în România.

Potrivit Alba24, reprezentanții agenției de turism care a organizat excursia a refuzat inițial să întrerupă sejurul motivând că nu se poate pleca imediat deoarece cei doi șoferi ai autocarului au condus prea multe ore și riscau să fie amendați dacă erau în trafic, însă, argumentul nu era solid deoarece, în mod normal, se folosește un echipaj format din doi șoferi pentru a permite deplasarea fără întrerupere atunci când este necesar.

Grupul a părăsit localitatea Lido de Jesolo din regiunea Veneto, duminică dimineața pe traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România.

A fost anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România, iar autocarul cu elevi a fost dat în consemn la frontieră la vama Borș-Oradea pentru a fi controlați rapid cu toții pentru eventuale simptome.

Ministerul Sănătății: Românii care doresc să se întoarcă în țară din localitățile afectate de coronavirus în Italia vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, faptul că românii care doresc să se întoarcă în țară din localitățile afectate de coronavirus în Italia vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus (COVID-19), alături de reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut în seara zilei de sâmbătă o teleconferință, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire în Italia se extind foarte rapid, în zonele unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români.

„Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.

„Noile măsuri vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitatile sanitare si medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică judetene si a Municipiului București”, mai transmite sursa citată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW