Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Aproximativ 150 de români lucrători la o fermă din Germania, infectați cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 iulie 2020 Etichete: , ,

Aproximativ 150 de români lucrători la o fermă din regiunea Dingolfing Landau, Germania, au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus. Potrivit informațiilor transmite de autoritățile germane, un număr de 174 angajați din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru coronavirus, în timp ce alți 298 au avut rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de luni.

„De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate. Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate”, transmite MAE.

MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW