Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Aproximativ 10.000 de persoane au vizitat Primăria Capitalei la Noaptea Muzeelor / Instituția își menține porțile deschise încă o săptămână

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 iunie 2021

Primăria Capitalei va fi deschisă pentru vizite în perioada 13-20 iunie, între orele 17-20, a transmis PMB. Aproximativ 10.000 de persoane au vizitat sâmbătă seară clădirea PMB, muzeele și casele memoriale din subordinea municipalității.

Primăria Capitalei a fost deschisă publicului pentru prima dată, sâmbătă seară, în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeului.

În ciuda vremii schimbătoare, am avut parte de un flux important de vizitatori, în special tineri, care au vrut să descopere istoria Capitalei, moștenirea ei culturală, dar și noile tendințe ale artei contemporane. Prin locații și evenimente, cu ajutorul studiourilor multimedia, al proiecțiilor, al elementelor de sunet și design, al inteligenței artificiale, am reușit să îmbinăm tradiționalul cu modernul, pentru a oferi vizitatorilor experiențe diverse și antrenante”, a transmis Nicușor Dan.

Astfel, pentru că aproximativ 10.000 de oameni au vizitat Primăria Capitalei, muzeele și casele memoriale din subordinea municipalității, dar și Muzeul Temporar de New Media Art – RADAR 2021, oficialii au decis să prelungească programul de vizitare cu încă 7 zile.

Ca urmare a interesului pentru Primăria Capitalei, care a participat pentru prima dată la Noaptea Europeană a Muzeelor, am hotărât să prelungim programul de vizitare și să lăsăm deschise ușile primăriei pentru publicul larg încă o săptămână. Astfel, bucureștenii care nu au reușit încă să ne viziteze vor putea face acest lucru începând de luni, 14 iunie, până pe data de 20 iunie inclusiv, între orele 17.00 – 20.00”, a transmis edilul.

Expoziția „URANUS ACUM”, prezentată la Noaptea Muzeelor, ce poate fi găsită la parterul palatului, rămâne disponibilă pentru vizitare pe toată perioada ușilor deschise ale Primăriei Capitalei.

Creat de Zeppelin şi Ideilagram, „URANUS ACUM” este un proiect despre lumea dispărută a cartierului Uranus, demolat de regimul comunist. În cadrul expoziţiei sunt prezentate fragmente din construcțiile demolate sau obiecte păstrate de către locuitori. Unul dintre elementele principale ale expoziției este o machetă concomitentă, un model fizic al celor două realități, cea dinainte de demolări și cea de astăzi”, potrivit PMB.

Parterul Primăriei Capitalei și curtea interioară pot fi vizitate zilnic, între 14 și 20 iunie, în intervalul orar 17-20. Accesul în clădire se face prin intrarea principală din Bulevardul Regina Elisabeta.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW