Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Aproape o treime din europeni nu-și permit o săptămână de concediu pe an. În România mai mult de jumătate dintre cetățeni nu au această posibilitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , ,

O statistică Eurostat arată că în timp ce aproape o treime dintre europeni nu-și puteau permite anul trecut o săptămână de concediu, mai mult de jumătate dintre români nu au această posibilitate din punct de vedere financiar.

Datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), arată că 29% dintre rezidenţii din UE cu vârsta mai mare de 16 ani nu-și puteau permite anul trecut o săptămână de concediu.

Conform datelor Eurostat, România este campioană și în acest clasament, un procent de 54% dintre români neavând posibilitatea financiară sa plece în vacanță o săptămână pe an.

În rândul statelor membre UE, majoritatea românilor (54%) nu îşi putea permite anul trecut să îşi cumpere o săptămână de vacanţă pe an departe de casă, ei fiind urmaţi de greci (49%), croaţi (48%), ciprioţi (45%) şi italieni (44%).

De cealaltă parte, datele de anul trecut arată că numai 10% dintre suedezi nu îşi puteau permite acest lucru, ei fiind urmaţi de danezi şi luxemburghezi (ambii cu 11%), finlandezi (12%), nemţi şi austrieci (ambii cu 13%).

sursa foto: Pinterest

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW