Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Aproape 500 de români, repatriați din Spania, Olanda și Irak într-o singură zi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, joi, s-a realizat repatrierea a 470 de cetățeni români aflați în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Țărilor de Jos și în Republica Irak. 

Repatrierea a fost asigurată prin de trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.

Astfel, au revenit în țară 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei, 14 cetățeni români din Republica Irak și 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Republica Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, arată MAE.

Demersurile autorităților române au permis revenirea în România și a 33 de cetățeni străini, rezidenți.

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni.

Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW