Friday, April 26, 2024
Jurnalism corect


Aproape 40 de români dintr-un oraș din Germania, depistați cu coronavirus. Un pacient a decedat și încă unul se află în stare gravă. Ambasada României la Berlin s-a autosesizat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Un număr de 38 de români din orașul Magdeburg din Germania au fost depistați cu coronavirus. Unul din pacienți a decedat din cauza complicațiilor apărute în urma îmbolnăvirii. Încă o persoană se află internată în stare gravă la spital. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat. 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare referitoare la situația persoanelor în cauză”, arată MAE.

Ceilalți 36 de cetățeni români infectați prezintă simptome ușoare de coronavirus, conform datelor autorităților locale.

Familia pacientului care a decedat la spital, se află în Germania și a fost notificată de către autorități.

Autoritățile locale au precizat că respectivele infectări s-au produs în afara școlii. Mai multe unități de învățământ au fost închise după ce şase adulţi şi un copil au fost testaţi pozitiv după ce au participat la un eveniment la o şcoală din localitate.

Confrom MAE, activitățile de testare continuă. Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *