Thursday, January 27, 2022
Jurnalism corect


Aproape 30 de județe afectate de inundații. Trei persoane luate de viituri au decedat – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , ,

Aversele torențiale din cursul zilei de marți și din timpul nopții au produs inundații în 161 de localități din 29 de județe din România 

Județele afectate sunt: AB, AR, BH, BN, BV, BT, CL, CJ, CS, CV, DB, DJ, GL, GR, HR, HD, IL, IS, MH, MM, MS, NT, OT, PH, SV, TM, TR, VS și VN)

Intervențiile pompierilor

Pompierii au evacuat apa din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri/subsoluri.

Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci, colegii nostri acționând pentru degajarea acestora.

❗Din cauza viiturilor care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude.

❗Din nefericire, în ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații.

❗O situație care putea pune viața oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de ieri, în localitatea bistrițeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolați. Colegii noștri au evacuat peste 20 de persoane din locuințele luate de ape, acestea fiind cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale.

❗Inundațiile au creat probleme și în județul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.

❗Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 20 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 12 județe (AB, BN, CT, CS, GL, MM, MS, SB, SV, TM, VS și VN).

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri naționale (DN 28/IS și DN 17D/BN), pe 3 drumuri județene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN și DJ 142/MS) și restricționat pe 1 drum național (DN 6/CS), 2 drumuri județene (DJ 668A/HD și DJ 153/MS) și s-a desfășurat temporar îngreunat pe 4 drumuri naționale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F și DN 15D/VS) și pe 2 drumuri județene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS și DJ 608/CS).

Recomandări

❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
❗Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
❗În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

FOTO

sursa foto: IGSU

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW