Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Aproape 3.700 de cetățeni ucraineni au cerut azil în România

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 martie 2022

Aproape 3.700 de cetățeni ucraineni au cerut azil în România, de la începerea conflictului din Ucraina, a anunțat sâmbătă, 12 martie, într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, dă asigurări sursa citată.

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației”, potrivit documentului.

Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 62,6%, în acest moment.

„În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 71.121 de persoane, dintre care 16.348 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 98.906 de persoane, dintre care 21.659 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 19.599 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 25.064 pe sensul de ieșire”, conchide comunicatul

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW