Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Aproape 200 de români din Marea Britanie au fost, luni, repatriați / Persoane fără adăpost, printre cetățenii care au revenit în țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, în cursul zilei de luni, 260 de cetățeni români din Republica Turcia și din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost repatriați.

Este vorba despre 70 de persoane din Turcia și 190 din Regatul Unit.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 1 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 70 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Turcia și a 190 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MAE.

Printre cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt și persoane fără adăpost.

De asemenea, din Marea Britanie au mai fost repatriate persoane spitalizate și personal navigant.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Istanbul-București și București-Londra-București.

Cu această ocazie a fost posibilă și revenirea în România și a doi cetățeni ai Republicii Turcia, a doi cetățeni ai Republicii Elene și a unui cetățean al Republicii Islamice Iran.

De asemenea, demersurile au permis deplasarea și a 124 de cetățeni străini către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a 58 de cetățeni turci către Republica Turcia.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW