Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Aproape 200 de presupuşi membri ai grupării teroriste Stat Islamic au fost arestați în Turcia

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Aproape 200 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă Stat Islamic au fost reținute în cadrul unor operațiuni desfășurate în mai multe provincii ale Turciei, conform declarației ministrului de Interne, Ali Yerlikaya, sâmbătă, conform informațiilor furnizate de AFP.

Conform declarației sale pe platforma socială X, Yerlikaya a afirmat că suspecții capturați aveau intenția de a ataca biserici și sinagogi din Istanbul. Ministrul Ali Yerlikaya a precizat că 189 de suspecți au fost arestați în 37 de orașe, dintre care 27 la Ankara și 22 la Istanbul, în cadrul unor ample operațiuni desfășurate în întreaga țară înainte de sărbătorile de Anul Nou.

În ultimele luni, Turcia a intensificat operațiunile împotriva membrilor Stat Islamic, organizație care a revendicat mai multe atacuri mortale în țară, printre care și unul la 1 ianuarie 2017, într-un club de noapte din Istanbul, care a dus la pierderea a 39 de vieți.

Vineri, autoritățile au făcut publică deja arestarea a 32 de presupuși membri ai Daesh, incluzând trei lideri importanți ai grupării, bănuiți că planificau atacuri, în special împotriva bisericilor, sinagogilor și Ambasadei Irakului. Săptămâna trecută, poliția a anunțat desfășurarea unei ample operațiuni de razie în 32 de orașe din întreaga țară, soldată cu arestarea a peste 300 de persoane suspectate de legături cu Stat Islamic.

foto: twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW