Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în țară de la izbucnirea epidemiei de Covid-19/ Peste 300.000 de cetățeni își caută loc de muncă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

De la începutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent, s-au întors în țară aproape 1,3 milioane de români. Potrivit premierului, din estimările oficiale, între 300.000- 350.000 de cetățeni își caută loc de muncă, existând riscul de creștere a șomajului la 6%.

„Din 23 februarie, în România s-au întors 1.279.000 de cetăţeni, cei mai mulţi din ţări europene cu un număr mare de cazuri de infectare”, a declarat Orban, precizând că România a plasat în carantină sute de mii de persoane, ceea ce a întârziat și, ulterior, au limitat răspândirea comunitară a coronavirusului. „Foarte puţine ţări au avut curajul să ia asemenea măsuri”, a mai spus Orban.

Conform premierului, din estimările oficiale, între 300.000 și 350.000 de cetățeni își caută loc de muncă, existând riscul de creștere a șomajului la 6%.

Întrebat dacă în România s-ar putea adopta măsuri precum cele din alte ţări, cu privire la un venit minim garantat, Orban a declarat că „cea mai bună formă de protecţie socială este să aibă un loc de muncă”, motiv pentru care Guvernul doreşte să stimuleze investiţiile, astfel ca forţa de muncă disponibilă să fie integrală pe piaţa muncii.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW