Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Aproape 100 de români, printre care și studenți, repatriați din Belgia

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, marți, au revenit în țară  90 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei și al Regatului Țărilor de Jos.

“În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în țară  90 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei și al Regatului Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MAE.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc studenți Erasmus și studenți aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii

De asemenea, au revenit în țară și persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale și alte persoane care se află în situații deosebite.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București.

Cu această ocazie a fost posibilă și repatrierea a patru cetățeni ai Republicii Indonezia, un cetățean al Regatului Belgiei și un cetățean al Regatului Țărilor de Jos, care erau rezidenți în România.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW