Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Aproape 1.000 de stații pentru transportul în comun din București vor avea sistem de afișaj dinamic

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 februarie 2023

Capitala ar putea beneficia de un sistem inteligent de afișare dinamică a timpilor de așteptare în stațiile mijloacelor de transport în comun. Primăria Generală ar urma să obțină finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru un astfel de proiect, care ar urma să fie implementat în 968 de stațiile de autobuz, tramvai și troleibuz, ceea ce înseamnă circa jumătate din total.

Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA.

„968 de stații de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afișate informații în timp real, referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual cât și audio. Am depus o cerere de finanțare prin PNRR, aflată în etapa de evaluare, iar în ședința de consiliu de ieri s-au aprobat modificările necesare solicitate de finanțator pentru aprobarea proiectului. Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente”, a transmis primarul Nicușor Dan.

În ce constă proiectul

Pregătit printr-un parteneriat încheiat între Primăria Generală si cele șase primării de sector, proiectul prevede introducerea unor elemente integrate pentru informarea în timp real a călătorilor în cele mai importante stații.

Cu alte cuvinte, călătorii vor putea vedea cât timp mai au de așteptat până la sosirea autobuzului, tramvaiului sau troleibuzului pe care îl așteaptă, precum în cazul metroului. În acest moment informații pot fi aflate doar prin intermediul unor aplicații pentru telefon, precum cea a STB (Info TB) sau Google Maps.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW