Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Aproape 1.000 de decese asociate COVID-19 în ultima săptămână. Rafila pregătește marea relaxare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 februarie 2022

În ciuda faptului în ultima săptămână în România au fost înregistrare oficial 959 de decese asociate COVID-19, iar numărul al acestora ar putea fi chiar mai mare, ministrul sănătății, Alexandru Rafila a anunțat luni, 14 februarie, pregătiri pentru ridicarea măsurilor de protecție sanitară.  

Valul al cincilea bate ușor în retragere, conform statisticilor, motiv pentru care politicienii au început deja să anunțe mari relaxări ale restricțiilor. Cu toate acestea, virusul face în continuarea zeci, poate chiar sute de victime în fiecare zi, în contextul în care campania de vaccinare a fost aproape abandonată.

„Cifrele au intrat pe un trend descendent. Este vorba despre scăderea numărului de persoane care sunt internare, dar și despre scăderea numărului de persoane internate în ATI. Ne pregătim și noi pentru așa ceva. Media numărului de cazuri în ultimele 7 zile este în scădere. Evoluția numărului de decese este în scădere. Evoluția numărului de cazuri în ATI are o stabilitate”, a declarat Alexandru Rafila.

Ceea ce nu se afirmă cu subiect și predicat, dar ce poate fi citit printre vorbele politicienilor, este că, de fapt, România a cedat deliberat în fața pandemiei. Aceștia speră ca în următoarea perioadă să fie atinsă imunitatea colectivă prin imunizare în urma contactării coronavirusului chiar și de cei nevaccinați. Un calcul cinic, ținând cont dramele consumate în fiecare zi. Decese, chiar și la vârste fragede, și oameni vindecați dar care au rămas cu sechele în urma bolii care ne-a dovedit că în niciun caz nu este o simplă răceală.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com