Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Aplicaţie care detectează persoanele care au simptome de coronavirus, lansată în curând de OMS

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , ,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmează să lanseze în curând o aplicaţie de evaluare a simptomelor de coronavirus şi de detectare a persoanelor cu care bolnavii intră în contact.

Aplicația ar urma să fie lansată luna aceasta, a anunțat Bernardo Mariano, reprezentant OMS.

Potrivit acestuia, fiecare guvern poate lansa o versiune personalizată a acestei aplicaţii. Platforma vine în ajutorul țărilor care nu dețin resursele necesare pentru a-și dezvolta propriile platforme.

Printre altele, aplicația va putea localiza și persoanele cu care bolnavii de coronavirus intră în contact. În acest sens, OMS a apelat la Apple şi Google pentru a putea utiliza tehnologiile lor din domeniu.

Apple şi Google dau asigurări că va fi folosit un sistem descentralizat care va asigura protecţia datelor personale ale utilizatorilor.

Conform Reuters, o aplicaţie OMS disponibilă la nivel global care al localiza persoanele cu care se intră în contact “poate fi la fel de crucială după relaxarea măsurilor de siguraţă, pentru că ar detecta cu o mai mare acurateţe răspândirea virusului şi ar ajuta la limitarea eventualelor restricţionări de circulaţie ulterioare”.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW