Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Apele Române: Rezervele de apă sunt suficiente

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2022 Etichete:

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunțat luni, 12 septembrie, că rezervele de apă sunt suficiente, coeficientul de umplere din principalele 40 de lacuri de acumulare fiind de peste 70%.

„Specialiștii noștri continuă monitorizarea fenomenului de secetă și iau măsurile necesare în direcția păstrării rezervelor de apă în marile lacuri de acumulare.

Astfel, este asigurat necesarul de apă pentru toți beneficarii care se alimentează în sistem centralizat”, susţin reprezentanţii ANAR într-o postare pe Facebook.

Coeficientul de umplere se află la nivelul de 70%, datorită precipitațiilor din ultima perioadă și gestionarea eficientă a volumelor disponibile în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu folosință complexă), care au contribuit la creșterea acestuia.

„Volumul disponibil în principalele 40 de lacuri este de 3,14 miliarde de metri cubi, în creștere față de luna august (3,04 miliarde de metri cubi). Estimăm ca, până la sfârșitul lunii septembrie și în condițiile unui deficit de precipitații, să menținem un coeficient de umplere de 65%”, a transmis sursa citată.

CITEȘTE ȘI Apele Române: Rezerva de apă este în scădere, dar suficientă. 660 de localități se alimentează restricționat

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW